Prezentare Școală

Crizantemelor 17
Buzău

Scurt Istoric

Scris de Administrator
Categorie:

Şcoala noastră, înființată în toamna anului 1902, continuă tradiţia celei mai vechi şcoli de meserii, chiar dacă a suferit o serie de transformări de-a lungul timpului. În vechiul local al şcolii de astăzi a funcţionat Şcoala Superioară de Arte şi Meserii care după 33 de ani a fost transformată în Şcoala de Meserii de gradul II (1935).

Vechea instituţie devine în 1936 Liceul Industrial de Băieţi “Dr. Constantin Angelescu”, perioadă în care au fost construite două pavilioane cu săli de clasa şi ateliere. Nedezminţind tradiţiile vechii şcoli de meserii, liceul nou înfiinţat s-a impus repede în rândul şcolilor medii din oraş fiind declarat cel mai bun liceu industrial din tară. 

După Reforma Învăţământului din 1948 a fost transformată în Şcoala Medie de Mecanică menţinându-şi profilurile şi meseriile.

In 1950 şcoala trece printr-o perioadă de tranziţie, pregătind cadre pentru industria metalurgică şi întreprinderi mecano-energetice.

Liceul funcţionează între 1954 -1955 ca Centru Şcolar Agricol, având menirea de a pregăti cadre pentru agricultura şi industria alimentară.

In 1955 devine Grup Şcolar Agricol care funcționează până în 1966 când ia fiinţă şi liceul.

Intre 1972-1990 funcţionează ca Liceu Industrial nr.2 pregătind elevi pentru agricultura, industrie alimentara, silvicultura si transporturi.

După Revoluţia din decembrie 1989, redevine Grup Şcolar Agricol, menţinându-si profilele, meseriile şi specializările. Standardele de calificare profesională, sistemul de valori promovat, predilecţia deosebită pentru cultură şi deschidere interculturală, motivează acordarea titulaturii de colegiu şcolii noastre, in anul 2000.

Începând cu septembrie 2018, prin ordin de ministru, denumirea scolii este modificată în Liceul Agricol „Dr. C. Angelescu” Buzău.

 scoala vechescoala veche Copie